ni tgh rajin hupdet my cooking...hor fun ni pebret aku & alysa...sgt simple tp sdp di tekak ku...aku slalu mkn hor fun ni kat old town kat msia...so bg mhilangkan kerinduan terpaksa la msk sndiri...mkn ngan kicap + hirisan cili..peghhh bpeluh2!
simple tp sdp!
taraaaa!!!!sila sila...jemput mkn..
bhn2:
kue teow halus (bkn kue teow yg kita slalu goreng tu..saiz dia kecik sket)
chicken breast 500 gm
15 ekor udang
daun bwg
4 ulas bwg putih
cara2:
pnaskan 2 sb myk...tumiskan bwg putih yg di cincang...then bila dah wangi msukkan chic breast yg di potong besar...bila dah kering air msukkan udang yg tidak dibuang kepala..nak bg kuah manis dgn rebusan udg...then tambah air secukupnyer...perasakan dgn garam...bila ayam dah msk..keluarkan aym & udg...ayam carik2 mcm buat soto tu..udg buang kepala and kulit...letak dlm 1 bowl...then kue teow rendam dgn hot water smpai lembut...msukkan kue teow dlm mgkuk...tambah aym dan udg sket..taburkan dgn daun bwg hiris...mkn dgn sambal kicap!walllaahhhh.....memg confrm tambah lg...
Uyun
No comments:
Post a Comment